Info za uporabnike

Zbiranje odpadkov z zabojniki

1. ZBIRNO IN PREVZEMNO MESTO

Zabojniki morajo stati na zasebni površini  (zbirno mesto). To velja za vse zabojnike, tudi tiste za embalažo in papir. V Snagi nimamo ne dolžnosti ne pristojnosti prevzemanja zabojnikov na dvoriščih ali drugih zasebnih površinah, zato je vaša skrb, da jih na dan odvoza postavite na rob javne površine (prevzemno mesto). Ko jih Snagini zaposleni izpraznijo, jih uporabniki sami pospravite nazaj na zbirno mesto.

2. DOSTOP DO ZABOJNIKOV V ČASU ODVOZA ODPADKOV

Pomembno je, da na dan odvoza odpadkov smetarskemu vozilu zagotovite neoviran dostop do zabojnikov.

  • Ustrezne zabojnike pravočasno pripeljite na rob javne površine. Najbolje je, da to storite večer pred odvozom ali do 6. ure zjutraj na dan odvoza.
  • Poskrbite, da vaše parkirano vozilo ne otežuje ali onemogoča dostopa do zabojnikov, ki so pripravljeni za praznjenje.
  • V zimskih razmerah očistite sneg na in ob zabojnikih.

3. LOČEVANJE ODPADKOV JE OBVEZNOST VSEH OBČANOV

Obveznost vseh občanov je, da posamezno vrsto odpadka odložite v ustrezen zabojnik, kar določajo tudi občinski odloki. Ti določajo tudi prepoved mešanja bioloških odpadkov z drugimi odpadki in prepoved odlaganja papirja, embalaže in stekla v zabojnike za preostanek odpadkov.

4. ČISTNA IN UREJENA OKOLICA ZABOJNIKOV

Odpadke dosledno ločujte in poskrbite, da je okolica zabojnikov čista ter urejena. Če v vaše zabojnike odpadke odlagajo neznanci, zabojnike namestite tako, da boste do njih lahko dostopali samo vi.

5. PRANJE ZABOJNIKOV

V mesečni strošek za ravnanje z odpadki je všteto tudi eno čiščenje zabojnika za biološke odpadke na leto. Čiščenje zabojnikov za preostale vrste odpadkov (in vsa nadaljnja čiščenja rjavega zabojnika) je treba plačati skladno s cenikom.

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da Snaga Javno podjetje d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Snaga Javno podjetje d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Snaga Javno podjetje d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Snaga Javno podjetje d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Snaga Javno podjetje d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Snaga Javno podjetje d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n