Oblačno
  • 12 °C
  • Oblačno
Reported on:
22. Maj 2015 - 14:00

01 477 96 00

Javne sanitarije

Za Mestno občino Ljubljana upravljamo sanitarije na osmih lokacijah. Nekatere od njih so dostopne tudi za invalide, sanitarni prostori pod Mesarskim mostom pa imajo tudi previjalnico. Uporaba javnih sanitarij je brezplačna, zanje pa skrbi 14 zaposlenih.

V Plečnikovem podhodu, na Kongresnem trgu ter ob Mesarskem mostu sanitarije obratujejo vsak dan od 7. do 23. ure, na Tromostovju od 7. do 24. ure. Pri Zmajskem mostu so odprte vsak dan, razen nedelje, od 7. do 15. ure. Prav tako so vse dni razen nedelje sanitarije odprte v podhodu Plava laguna, kjer čez teden obratujejo med 7. in 15. uro, v soboto pa se zaprejo ob 13. uri.

Javne sanitarije, namenjene funkcionalno oviranim osebam oz. osebam na vozičkih, so zaklenjene. Odpirajo se z EUROKEY ključem. Tovrstni ključ si hendikepirane osebe za stalno priskrbijo pri ustrezni invalidski organizaciji in ga lahko uporabljajo tako doma kot v tujini – kjer koli je infrastruktura opremljena z EUROKEY ključavnicami.

V delovnem času vam lahko pomaga Snagin zaposleni, ki je dosegljiv na telefonski številki 041 317 448.

Druga javna stranišča

Poleg sanitarij, ki jih vzdržuje Snaga, so v mestu na voljo še naslednja javna stranišča (uporaba vseh je brezplačna):

  • Pogačarjev trg v objektu Kresije (sanitarije za invalide, odprte 24 ur na dan, odpirajo se z EURO ključem oz. s klicem vratarja po domofonu)
  • pod Prulskim mostom (moške, ženske in invalidske sanitarije, delovni čas: od ponedeljka do četrtka med 10. in 22. uro, ob petkih in sobotah med 10. in 2. uro zjutraj, ob nedeljah in praznikih med 10. in 24. Uro)
  • Tivoli – pri otroškem igrišču (premično stranišče za moške in ženske, odprto 24 ur na dan)
  • Pokopališče Polje – na parkirišču (premično stranišče za moške in ženske, odprto 24 ur na dan)