Info za uporabnike

Navodila za uporabo podzemnih zbiralnic

Podzemne zbiralnice za embalažo, steklo in papir imajo odprtine, zato lahko ločene frakcije vanje odlaga kdorkoli. Drugače je s podzemnicami za mešane in bio odpadke – ti dve sta zaprti s pokrovom, odpiranje pa je mogoče samo s posebno kartico. Ti dve podzemnici sta namreč namenjeni stanovalcem (gospodinjstvom in pravnim osebam), ki dobijo posebno  identifikacijsko kartico za odpiranje, sistem pa to zapisuje, in služita kot osnova za obračun storitev.

Kartico brezplačno dobijo vsi prebivalci oz. gospodinjstva (in pravne osebe) okoliških podzemnih zbiralnic, naročite pa jo tako, da pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 98 82, pišete na e-naslov snagalj@snaga.si ali nas obiščete na Povšetovi ulici 6, vsak torek, med 12. in 16. uro. Na omenjeno številko ali e-naslov se obrnite tudi v primeru, da kartico izgubite ali poškodujete.

Snaga vsak mesec obračuna dejansko število vnosov preostanka odpadkov in dejansko število vnosov BIO odpadkov, vendar ne manj kot šest vnosov preostanka odpadkov in štiri vnose BIO odpadkov. Cena enega vnosa preostanka odpadkov je 1,6057 evra, cena enega vnosa BIO odpadkov pa 0,0909 evra. Mesečni strošek za ravnanje z odpadki za deset minimalnih vnosov (šestkrat odložite preostanek odpadkov in štirikrat BIO odpadke) skupaj z DDV znaša 10,01 evra.

Kako uporabljati kartico za odlaganje bioloških in preostanka gospodinjskih odpadkov?

  • Kartico prislonite k čitalcu, ki se nahaja poleg pokrova zbiralnice.
  • Ko čitalec prepozna kartico, se pokrov podzemne zbiralnice avtomatično odpre.
  • V odprtino spustite vrečko z odpadki in nato ročno zaprite pokrov.
  • Če imate več vrečk z odpadki, postopek ponovite. Največja prostornina vrečke je 40 litrov.

Prosimo vas, da odpadkov ne odlagate poleg podzemnic in da odpadkov odložite v ustrezne zabojnike. Morebitne težave pri odlaganju ali reklamacije nam čim prej sporočite na brezplačno številko 080 98 82. Preverite tudi obvestila, ki se izpišejo na čitalcu podzemne zbiralnice. Svoje vnose v podzemne zbiralnice pa lahko spremljate s pomočjo spletne aplikacije.

Datoteke

S prijavo na e- novice soglašate, da Snaga Javno podjetje d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Snaga Javno podjetje d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Snaga Javno podjetje d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Snaga Javno podjetje d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Snaga Javno podjetje d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Snaga Javno podjetje d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n