Info za uporabnike

Ponovna uporaba

Na Povšetovi 4 v Ljubljani delujeta trgovinica in popravljalnica, združeni v Center ponovne uporabe (CPU).

V štirih letih, odkar ta center deluje, se je število prodanih izdelkov povečalo s povprečno 50 na 190 na dan.V CPU je na voljo skoraj vse, kar najdete tudi na bolšjih sejmih in starinarnicah, naprodaj pa so tudi predmeti, ki so jim vešče roke mojstrov in umetnikov spremenile namembnost – na primer omarica za čevlje, ki je bila v prejšnjem življenju igralni avtomat.

Center ponovne uporabe daje delo težje zaposljivim, po drugi strani pa pomaga, da stari, odvečni ali poškodovani predmeti zaživijo novo življenje in za simbolično ceno razveselijo nove lastnike.

Ljubljana pa je od lani vključena v svetovno mrežo za spodbujanje popravil, t. i. Repair Café. Repair Café deluje v okviru Centra ponovne uporabe in je zasnovan tako, da so vsak zadnji četrtek v mesecu strokovnjaki različnih strok (električar, šivilja, mizar) in prostovoljci na voljo za pomoč pri popravilih ter preobrazbi izdelkov, ki jih obiskovalci prinesejo v popravilo.

Enkratno je stvari uporabljati večkratno.

S prijavo na e- novice soglašate, da Snaga Javno podjetje d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Snaga Javno podjetje d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Snaga Javno podjetje d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Snaga Javno podjetje d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Snaga Javno podjetje d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Snaga Javno podjetje d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n