Aktualno.

Ljubljana pri ocenjevanju najbolj urejenih javnih stranišč zasedla drugo mesto

Vsako leto ob svetovnem dnevu stranišč, ki je 19. novembra, Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen podeli naziv »Naj javno stranišče«.

V akciji, ki je letos potekala že desetič, ocenjujejo dostopnost, urejenost, označenost dostopa, število sanitarij, sanitarije za invalide, opremo ter in higienski material. Obiskali so osemdeset slovenskih občin in po skrbnem pregledu ugotovili, da imajo najbolj urejena javna stranišča v občinah Koper, Ljubljana in Rogaška Slatina.  

Snaga za Mestno občino Ljubljana upravlja javna stranišča na desetih lokacijah ter premični javni stranišči v parku Tivoli in pri pokopališču v Polju. Sedem javnih stranišč je dostopnih tudi osebam z gibalnimi oviranostmi, pod Mesarskim in Prulskim mostom, na Grubarjevem nabrežju – Špica ter na Bregu - Keller pa so tudi  previjalnice.

Uporaba javnih sanitarij je od leta 2011 brezplačna, zanje pa skrbi 14 zaposlenih.

Javna stranišča v Ljubljani

S prijavo na e- novice soglašate, da Snaga Javno podjetje d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Snaga Javno podjetje d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Snaga Javno podjetje d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Snaga Javno podjetje d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Snaga Javno podjetje d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Snaga Javno podjetje d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n