Oblačno
  • 5 °C
  • Oblačno
Reported on:
13. December 2017 - 2:00

01 477 96 00

Kulinarično druženje s posebnim sporočilom

Snaga je v torek, 13. januarja 2015, v vrhunski restavraciji As pripravila kulinarično druženje s posebnim sporočilom.
Kuharski mojster Vanja Fon je posebej za to priložnost pripravil šesthodni meni iz sestavin, ki se jih v kuhinji pogosto zavrže (bodisi so ostale ob pripravi drugih jedi bodisi nanje nismo gledali kot na uporabne sestavine).

Namen dogodka je bilo pokazati, kako z malo domišljije pripraviti jedi, ki so okusne, morda nekoliko neobičajne in očem privlačne. Kuharski mojster Vanja je iz ostanka pečenke prejšnjega dne pripravili eleganten rostbif s poširanim jajcem, s kosi pečene šunke popestrili kremno grahovo juho, s sokom rdeče pese pa začinil solato s koramačem in z oreščki.

Na sproščenem druženju predstavnikov medijev in družabnih omrežij smo se pogovarjali o našem odnosu do hrane, (ne)spoštovanju te osnovne dobrine in njeni simbolni vlogi v našem življenju. Gostje so ugotovili, da tudi v vrhunskih restavracijah velja podobno pravilo kot doma: iz sestavin ali živil, ki bi jih zlahka zavrgli, lahko pripravimo okusne jedi.

Dogodek je potekal v skopu pobude Dvigni glas proti zavrženi hrani, s katero želimo v Snagi javnost opozoriti na problematiko zavržene hrane in doseči, da hrana spet postane vrednota, naš odnos do nje pa bolj spoštljiv.


Rostbif s poširanim jajcem


Prijetno vzdušje v restavraciji As


Kuharski mojster Vanja Fon

1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj