Aktualno

Delova fotografija leta 2018 posneta v Snaginem skladišču

Delova fotografija leta 2018 je bila posneta oktobra lani na tiskovni konferenci ministra za okolje in prostor Jureta Lebana v skladišču odpadkov na Barju v Ljubljani, objavljena pa je bila ob članku novinarja Boruta Tavčarja z naslovom, ki je povzel ministrove besede – Slovenija se utaplja v odpadkih, država zatajila.

Ob prejemu nagrade je avtor fotografije, Uroš Hočevar, o temi fotografije povedal: »Ločevanje odpadkov je ena prvih in osnovnih stvari, ki jo lahko uredi vsak pri sebi, a se po letih vzgajanja in opozarjanja spet utapljamo v smeteh. Nesrečno in presenečeno zremo v lastne kupe nemarno ločenih smeti, ker jih nekdo na drugem koncu sveta nenadoma noče več. Znanstveniki nas z nazornimi študijami odločno opozarjajo, da je letošnje leto ključno za ohranitev okolja, zato ta fotografija ni ravno najlepši kos pohištva, ampak nežen opomin, ki že po Barthesu 'kriči, ne more pa raniti'. Moja prva nagrada, in to ob 60. obletnici Dela …«

Delova fotografija leta 2018
To je najboljša Delova fotografija minulega leta, fotografijo pa je v našem skladišču steklene embalaže posnel fotograf Uroš Hočevar.

S prijavo na e- novice soglašate, da Snaga Javno podjetje d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Snaga Javno podjetje d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Snaga Javno podjetje d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Snaga Javno podjetje d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Snaga Javno podjetje d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Snaga Javno podjetje d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n